Com alliberar nos

Com alliberar nos.

Editorial:
TIGRE DE PAPER
Año de edición:
Materia
Derechos fundamentales y libertades publicas
ISBN:
978-84-18705-11-3
Páginas:
172
Colección:
ASSAIG
17,00 €
incluido
Disponible para envío
Añadir a la cesta

El feminisme negre ha tornat a emergir com el marc analític per a la resposta activista a l'opressió de molts subjectes. Aquest llibre n'és una excel·lent porta d'entradaCom alliberar-nos és un esforç per tornar a connectar les arrels fondes de lÆanàlisi i la pràctica del feminisme negre amb els esforços contemporanis dÆorganització. De la mateixa manera que el marxisme va convertir-se en una eina per a lÆanàlisi crítica en els cercles acadèmics dels anys vuitanta i noranta del segle xx, el feminisme negre també va trobar el seu lloc en els cercles acadèmics a mesura que els moviments polítics que nÆhavien propiciat lÆimpuls van començar a abandonar el carrer.

La irrupció del feminisme negre va ser determinant per obrir espais a la recerca intel·lectual i a una investigació més profunda de les vides de les persones oprimides dins del món acadèmic dÆuna manera més general. Però el feminisme negre és també una guia cap a lÆacció i lÆalliberament polítics. Si separem lÆanàlisi política de les lluites i els moviments, es torna abstracta i desconnectada del radicalisme que li va donar força a lÆinici. Aquest llibre és un retorn a aquest esperit fundacional.

En els darrers anys, el feminisme negre ha tornat a emergir com el marc analític per a la resposta activista a lÆopressió de les dones trans de color, la lluita pels drets reproductius i, naturalment, el moviment en contra de la violència i lÆabús policial.Les organitzacions i les activistes més visibles connectades amb el moviment Black Lives Matter parlen obertament sobre com el feminisme negre conforma les seves polítiques i estratègies actualment. Les entrevistes que sÆapleguen en aquest llibre ûa les tres autores de la declaració del Combahee River Collective Barbara Smith, Beverly Smith i Demita Frazier, la cofundadora de #BlackLivesMatter Alicia Garza i la historiadora i activista Barbara Ransbyû pretenen demostrar com aquestes polítiques continuen sent històricament vitals i rellevants per a les lluitesdÆavui. Tal com diu Demita Frazier, el fet de parlar de Combahee no vol dir ser nostàlgiques, sinó que en parlem perquè les dones negres encara no són lliures.

Otros libros del autor

 • Como nos liberamos
  Titulo del libro
  Como nos liberamos
  Taylor,Keeanga Yamahtta
  9788418684128
  EDICIONS BELLATERRA

  18,00 €